بیشتر مردم فکر میکنند که تنوع در غذاهای گیاهی بسیار پایین است و حتی هنگام سرگردانی برای پیدا کردن یک دستور پخت جدید هم، کمتر سراغ غذاهای گیاهی میروند. در حالی که دنیای غذاهای گیاهی شامل دستور پختهای بسیار متنوع و گسترده است. غذاهای که بدون شک جزو سالم و مفیدترین دستورهای پخت دسته بندی شده است. از این رو قرار است در این مقاله لیست چهار غذای پیشنهادی برای شام گیاهخواران را معرفی کنیم که مناسبترین برای این وعده است.
نکتهای مهم در مورد وعدهی شام
طبق اظهارات کارشناسان تغذیه، مصرف هر وعدهی روزانه، از اهمیت بالایی برخوردار است. اما بسیاری از افراد، مخصوصا کسانی که مشکل اضافه وزن دارند، برای کنترل انرژی دریافتی، عدههای اصلی غذایی مخصوصا شام را حذف میکنند، که این روش نه تنها باعث اضافه وزن خواهد شد، بلکه مشکلات دیگری هم به همراه خواهد داشت. بنابراین حذف وعدهی شام برای هیچ کس مجاز نخواهد بود، اما بهتر است که در این وعده از غذایی سالم، مفید و البته سبک استفاده کنیم.
سالاد تبوله
مواد لازم برای سه نفر
- بلغور، یک لیوان
- خیار، دو عدد
- پیازچه، دو عدد بزرگ
- جعفری، نصف لیوان
- گوجه فرنگی، سه عدد متوسط
- آبلیمو
- روغن زیتون
- نمک و فلفل
طرز تهیه سالاد تبوله
- مرحله اول
بلغورها را به همراه مقداری روغن زیتون ترکیب میکنیم، سپس یک لیوان آب جوش به آنها اضافه میکنیم و در ظرف را میگذاریم تا بلغورها نرم شود.
- مرحله دوم
خیار و گوجه را جرد میکنیم، سپس پیازچه و جعفریهای خرد شده را به مواد اضافه میکنیم، بعد از ۲۰ دقیقه، بلغورها را از آب در میآوریم و با دیگر مواد مخلوط میکنیم.
- مرحله سوم
روغن زیتون و آب لیمو ترش را با هم ترکیب میکنیم و نمک و فلفل را هم به آن اضافه میکنیم. سپس این سس را روی سالاد میریزیم. مواد را به مدت یک ربع در یخچال میگذاریم تا خنک شود، سپس آماده سرو برای یک شام سبک خواهد.
خوراک قارچ و سبزیجات
مواد لازم برای سه نفر
- قارچ، نیم کیلو
- هویج، دو عدد متوسط
- فلفل دلمهای، یک عدد
- پیاز، یک عدد متوسط
- نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه خوراک قارچ و سبزیجات
- مرحله اول
پیاز، قارچ و فلفل دلمهای را خرد کرده و داخل ماهیتابهای که از قبل چرب شده میریزیم، بعد شعله را کم میکنیم تا مواد با آب قارچ بخار پز شود. سپس نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم
- مرحله دوم
هویجها را بخار پز میکنیم و سپس آنها را به اندازههای بزرگ خرد و به مواد داخل ماهی تابه اضافه میکنیم. در این مرحله غذا آمادهی سرو خواهد بود.
بادمجان و گوجه
مواد لازم برای سه نفر
- بادمجان قلمی، چهار عدد
- پیاز سرخ شده، چهار قاشق غذاخوری
- سیر دو الی سه تپه
- رب گوجه فرنگی، دو قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی، دو عدد
- غوره یا آبغوره
- سیب زمینی، یک عدد
- نمک و فلفل
طرز تهیه بادمجان و گوجه
- مرحله اول
بادمجانها را کمی سرخ کرده و روغن آن را به طور کامل میگیریم، سپس گوجهها را به شکل حلقهای برش میدهیم و داخل روغن سرخ میکنیم.
- مرحله دوم
پیاز داغها را داخل ماهیتابه میریزیم و سیرهای پوره شده را به آن اضافه میکنیم، بعد رب را اضافه میکنیم. حالا همهی مواد را با هم تفت میدهیم. بعد کمی آب میریزیم تا به جوش بیاید، سپس بادمجانهای سرخ شده را به مواد اضافه میکنیم.
- مرحله سوم
سیب زمینیها را به شکل خلالی سرخ کرده. بعد از آنکه مواد ۴۰ دقیقه روی اجاق ماند سیب زمینیها را به آن اضافه میکنیم، این غذا را داخل ظرف مناسبی میریزیم تا آماده سرو شود.
خوراک کاری نخود و گل کلم
مواد لازم برای برای دو نفر
- نخود پخته، یک لیوان بزرگ
- گل کلم کوچک، یک عدد
- پیاز، دو عدد
- گشنیز خرد شده، سه قاشق غذا خوری
- نعنا خرد شده، یک قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی، دو قاشق غذاخوری
- زنجبیل رنده شده، نصف قاشق چای خوری
- پودر کاری، یک قاشق چای خوری
- برگ بو، یک عدد
- نمک و فلفل
طرز تهیه خوراک کاری نخود و گلکلم
- مرحله اول
در این مرحله ادویه کاری را به مدت یک دقیقه در روغن تفت میدهیم، پیازهای خرد شده را به آن اضافه میکنیم. بعد از آنکه پیازها تفت خورد، زنجبیل رنده شده و نخودهای پخته شده را به آن اضافه میکنیم. بعد رب گوجه فرنگی، برگ بو و یک لیوان آب به همراه نمک و فلفل را داخل آن میریزیم.
- مرحله دوم
وقتی مواد شروع به جوشیدن کرد، گل کلمهای خرد شده را به آن اضافه میکنیم و در قابلمه را میگذاریم تا روی حرارت ملایم به مدت ۴۰ دقیقه حرارت ببیند. ۱۰دقیقه قبل از آنکه غذا آمادهی سرو شود، گشنیز و نعنا را روی آن میریزیم، در این مرحله غذا آمادهی سرو است.