سالاد جز جدانشدنی مهمانیهای ما ایرانیها و همچنین یکی از پرطرفدارترینهاست. اگر قصد تدارک یک مهمانی را دارید و میخواهید با سالادهای خوشمزه هنر خود را به مهمانان نشان دهید مامانپز در کنار شماست تا شما را با طرز تهیه انواع سالاد برای مهمانی آشنا کند. نکته مهم در درست کردن سالاد برای مهمانی، بحث تزئین آن است. اگر شما تزئین زیبایی داشته باشید مهمانها و خصوصا بچهها بیشتر مایل هستند که سالاد را بخورند. پس حواستان به این موضوع باشد. در ادامه شما را با انواع سالاد مهمانی آشنا خواهیم کرد.
سالاد برای مهمانیهای رسمی با ترکیبات گوشتی
۱. سالاد نودل برای مهمانی
مواد لازم
- نودل ۲ بسته
- مرغ ۲۰۰ گرم
- کاهو ۱ عدد
- هویج ۱ عدد
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- پیازچه خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
- سس مایونز و روغن زیتون به میزان دلخواه
- نمک و فلفل به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا دو بسته نودل را با توجه به دستور روی بسته در آب جوش قرار دهید. توجه کنید که نودل بیشتر از ۲ دقیقه داخل اب جوش نماند چون خمیر میشود. بعد از آماده شدن نودل آن را آبکش کنید و اجازه دهید سرد شود. مرغ را جدا بپزید و سپس آن را تکه تکه کنید. کاهو، هویج ، فلفل دلمهای و پیازچه را در ظرفی جداگانه ریز کنید و بعد مرغهای تکه شده و نودل را به آنها اضافه کنید. در انتها سس مایونز و روغن زیتون و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و نوش جان فرمایید. میتوانید از این سالاد برای مهمانی کوچک به عنوان پیش غذا و یا پذیرایی عصرانه استفاده کنید.
۲. سالاد رولت سیب زمینی
مواد لازم
- سیب زمینی متوسط ۵ عدد
- سینه مرغ ۵۰۰ گرم
- گوجه فرنگی ۱ عدد
- ذرت مکزیکی ۱ پیمانه
- خیارشور ۵ عدد
- سیر ۲ حبه
- سس مایونز به میزان دلخواه
- شوید و جعفری به میزان دلخواه
- نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا سیبزمینیها را آبپز کنید و بگذارید سرد شوند. سینه مرغ را هم جداگانه جوشانده و به همراه سیر و گوجه ریز شده در روغن تفت دهید و اجازه دهید تا مواد سرد شوند، سپس این مواد را به سیبزمینیها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند. در آخر نمک و فلفل و سبزیهای معطر و سس مایونز را به سالاد خود اضافه کنید. اکنون پوره سیبزمینی را روی سلفون پهن کنید و به آرامی به شکل رولت بپیچید و روی آن را با نخود فرنگی و خیار شور تزئین کنید و در یخچال قرار دهید ، بعد از یک ساعت رولت را به شکل دلخواه خود برش دهید و سرو کنید.
۳. سالاد سزار
مواد لازم
- کاهو ۱ بوته
- فیله مرغ ۲ عدد
- نان تست ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- پنیر پارمیزان ۳ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون به میزان دلخواه
- آبلیمو به میزان دلخواه
- نمک و فلفل به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا نان تست را ریز کنید و آن را روی سینی فر پخش کنید و سپس در دمای ۱۸۰ درجه فر قرار دهید. کمی روغن زیتون روی نان بریزید و اجازه دهید تا برشته شوند. حدود ۱۵ دقیقه زمان لازم است تا نان آماده شوند. فیله مرغ را به قطعات باریک و کوچک تقسیم کنید و آن نیز گریل کنید و با ادویه نمک طعمدار کنید. در ظرفی جداگانه کاهو را بچینید و بعد مرغ و تکههای نان را روی کاهو قرار دهید. اکنون برای آماده کردن سس سالاد، سیر را رنده کنید، آبلیمو، روغن زیتون و نمک و ادویه و پنیر پارمیزان را با سیر مخلوط کنید. سس آماده شده را روی سالاد بریزید و سرو کنید.
از این سالاد برای مهمانیهای رسمی استفاده می شود. این سالاد میتواند هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان یک وعده غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
۴. سالاد استیک
مواد لازم
- گوشت قرمز ۵۰۰ گرم
- کلم بروکلی ۳۰۰ گرم
- پیاز قرمز ۱ عدد
- هویج ۱ عدد
- سیب زمینی ۱ عدد
- سرکه بالزامیک ۲ قاشق چایخوری
- سرکه قرمز ۱ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا گوشت را ورقه ورقه کنید و سپس پیاز رنده شده را به ان اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه روی گاز قرار دهید تا بپزد. ورقههای گوشت باید نازک باشند تا سریعتر بپزد. سیبزمینی و هویج و پیاز را در ظرفی جداگانه به صورت حلقهای خرد کنید و روی سینی فر قرار دهید. سینی را داخل فر به مدت ۱۵ دقیقه با درجه ۱۹۰ قرار دهید تا گریل شوند. کلم بروکلی را نیز از وسط برش بزنید و کمی به روغن آغشته کنید، با مقداری نمک و فلفل در فر به مدت ۱۰ دقیقه گریل کنید تا طلایی شود . سبزیجات پخته شده را به همراه نمک و فلفل و روغن زیتون داخل ظظرف پذیرایی قرار دهید و استیک سرخ شده را نیز به آن اضافه کنید. در آخر هر دو نوع سرکه را به سالاد اضافه کنید و نوش جان کنید.
۵. سالاد تن ماهی و لوبیا سبز
مواد لازم
- تن ماهی ۱ عدد
- لوبیا سبز پخته ۲ پیمانه
- فلفل دلمهای ۲ عدد
- روغن زیتون به میزان دلخواه
- نمک و فلفل به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا فلفل دلمهای را به صورت نگینی خرد کنید و ان را در روغن به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید، لوبیا سبز پخته شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید، آب و روغن اضافی تن ماهی را خارج کنید و با یک چنگال آن را تکه تکه کنید و سپس به فلفل دلمهای و لوبیا سبز اضافه کنید. در آخر نمک و فلفل و روغن زیتون را اضافه کنید. سالاد شما آماده است.
۶. سالاد کینوا تایلندی مرغ
شاید شما هم برای اولین بار است که اسم کینوا را میشنوید، کینو-آ گیاهی است که دارای دانههای خوراکی است و نحوه طبخ دانههای آن مشابه برنج است، این گیاه در آمریکای جنوبی میروید و ارزش غذایی بسیار بالای دانههای آن موجب شده است که سازمان خواربار جهانی (FAO) آن را با شیر خشک مقایسه کند. دانههای این گیاه سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، آهن، مس، منگنز، روی، گندم، جو و ذرت هستند. جالب است بدانید دانههای کینوا به علت خواص فراوانی که دارد در دنیا به خاویار گیاهی معروف است. دانههای کینوا را به راحتی میتوانید از سوپرمارکت تهیه کنید.
مواد لازم
- کینوا ۲ پیمانه
- مرغ ۵۰۰ گرم
- پیازچه ۳ عدد
- نخود فرنگی ۱۰۰ گرم
- هویج ۲ عدد
- سیر ۱ حبه
- زنجبیل ۱ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون به میزان دلخواه
- نمک و فلفل به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا کینوا را به مدت ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید تا نرم شود. میتوانید مطابق دستور روی جعبه نیز عمل کنید. بعد از پختن کینوا مقداری روغن زیتون و نمک و فلفل به آن اضافه کنید و هم بزنید. در ماهیتابهای دیگر روغن بریزید و سیر، زنجبیل و پیازچهها را داخل آن تفت دهید و در آخر مرغ رشته رشته شده را به آنها اضافه کنید اجازه دهید تا مواد خنک شوند. مواد خنک شده را به همراه کینوا، هویج و و نخودفرنگیها داخل یک کاسه بزرگ بریزید و به آرامی هم بزنید. سالاد کینوا و مرغ یک سالاد رژیمی خوشمزه است که میتوانید آن را به مدت ۲ روز داخل ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و نوش جان نمایید.
این سالاد برای مهمانیهای دورهمی و عصرانه بسیار مناسب است.
۷. سالاد ماکارونی
مواد لازم
- کالباس ۲۰۰ گرم
- ماکارونی فرمی ۳۰۰ گرم
- نخود فرنگی ۱۰۰ گرم
- ذرت ۱۰۰ گرم
- هویج ۳ عدد
- فلفل دلمهای ۲ عدد
- خیارشور ۵ عدد
- سس مایونز به میزان دلخواه
- آبلیمو به میزان دلخواه
- نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
طرز تهیه
برای درست کردن این سالاد ابتدا ماکارونی و هویج را بپزید. هویج و فلفل دلمهای و خیارشور و کالباس را به صورت نگینی خرد کنید. ذرت را نیز به آن اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب کنید. در آخر سس مایونز و آبلیمو و نمک را به سالاد خود اضافه کنید. سالاد را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود و بعد میل کنید.
این سالاد برای مهمانیهایی مناسب که کودکان نیز در آن حضور دارند و از آن به عنوان وعده غذایی کامل نیز استفاده میشود.
۸. سالاد تونا
مواد لازم
- تن ماهی ۱ عدد
- کاهو ۱ بوته
- زیتون سیاه ۱۶ عدد
- گوجه گیلاسی ۱۰ عدد
- لوبیا سبز ۱۰۰ گرم
- آب نارنج به میزان دلخواه
- نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
- روغن زیتون به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا تن ماهی را به مدت ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید. در قابلمهای دیگر لوبیا سبز بریزید و اجازه دهید لوبیا سبزها نیز به مدت ۵ دقیقه آبپز شوند. سپس آنها را آبکش کنید و اجازه دهید خنک شوند. در ظرفی مناسب تن ماهی و کاهو و گوجه و لوبیا سبز را به میزانی که میخواهید ریز کنید و مطابق با سلیقه خود در ظرفی مناسب بچینید. در آخر نمک و فلفل و روغن زیتون و آب نارنج را با هم ترکیب کنید تا سس آماده شود و بعد آن را به سالاد اضافه کنید. سالاد اماده شده را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید و بعد سرو کنید.
سالاد برای مهمانیهای رسمی با ترکیبات گیاهی
۹. سالاد نیکویز
مواد لازم
- تخم مرغ ۴ عدد
- سیر ۲ حبه
- کاهو ۱ بوته
- لوبیا سبز ۱۰۰ گرم
- سیبزمینی ۱۰۰ گرم
- زیتون سیاه ۱۰۰ گرم
- جعفری خرد شده ۱۰۰ گرم
- روغن زیتون به میزان دلخواه
- سرکه بالزامیک به میزان دلخواه
- خردل به میزان دلخواه
- نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا تخممرغها را آبپز کنید و بگذارید سرد شوند. همزمان سیبزمینیها را نیز به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. هنگامی که سیبزمینیها پختند لوبیا سبز را نیز اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه آنها را آبکش کنید. اجازه دهید تا سیبزمینیها و لوبیا سبز نیز سرد شوند. اکنون شروع به ریز کردن سیبزمینی و تخممرغ و لوبیا سبز کنید.
سرکه بالزامیک، خردل، سیر، نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه جداگانه با هم ترکیب کنید و روغن زیتون را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا سس سالادتان آماده شود. تخممرغهای ریز شده را همراه با کاهو، سیبزمینی، لوبیا، زیتون و جعفری در یک ظرف بریزید. سس آماده شده از قبل را روی سالاد بریزید. سالاد آماده سرو است.
۱۰. سالاد کدو حلوایی و لبو
مواد لازم
- اسفناج یک کیلو و نیم
- کدو حلوایی ۴۰۰ گرم
- لبو ۵۰۰ گرم
- سس به میزان دلخواه
- نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
طرز تهیه
کدو و لبو را آبپز کنید و اجازه دهید تا خنک شوند. ماست و سس را با فلفل و نمک طعمدار کنید و با اسفناج خرد شده مخلوط کنید. همه مواد مخلوط شده را بریزید و یا مواد را جداگانه در دیس تزئین کنید و نوش جان کنید.
اگر این سالاد برای مهمانی رسمی در نظر گرفتهاید بهتر است یک بار قبل از مهمانی آن را تست کنید و در صورتی که مورد پسندتان بود این سالاد را در مهمانی استفاده کنید.
۱۱. سالاد پیتا و تخم مرغ
مواد لازم
- تخم مرغ ۴ عدد
- نان پیتا ۴ عدد
- کاهو ۲ عدد
- گوجه گیلاسی ۴۰۰ گرم
- ژامبون ۱۲۰ گرم
- سس سالاد به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا تخممرغها را آبپز کنید سپس هر کدام را به چند قسمت برش دهید. نانهای پیتا را به صورت نوارهای باریک برش دهید و تفت دهید. در آخر کاهو، گوجه و ژامبونها را در کاسه بریزید و با تخممرغ و نان پیتا و سس مخلوط کنید و اجازه دهید خنک و آماده سرو شود.
۱۲. سالاد برای مهمانی با ذرت و کاهو
مواد لازم
- ذرت ۳۰۰ گرم
- کاهو ۱ بوته
- گوجه فرنگی ۴ عدد
- پیازچه ۲ عدد
- سس سفید ۲ قاشق غذاخوری
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو به میزان دلخواه
- نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
طرز تهیه
برای تهیه سالاد ذرت و کاهو، ابتدا ذرت را به همراه ۲ قاشق غذاخوری شکر آبپز کنید. برگهای کاهو را در اندازه دلخواه خود خرد کنید. گوجه فرنگیها و پیازچه را نیز به شکل نگینی خرد کنید. سپس تمام این مواد را با ذرت مخلوط نمایید. در اخر سس مایونز را با آبلیمو، نمک و فلفل و شکر مخلوط کرده و روی سالاد بدهید. سالاد شما آماده است.
۱۳. سالاد اسفناج
مواد لازم
- مغز گردو ۳۰۰ گرم
- اسفناج ۵۰۰ گرم
- انار ۱ عدد
- پرتقال ۱ عدد
- رب انار ۲ قاشق غذاخوری
- سرکه بالزامیک ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
- روغن زیتون به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا برگهای اسفناج را در اندازه دلخواهتان ریز کنید و آن را داخل ظرف بریزید. مغز گردو و دانههای انار و پرتقال را نیز به آن اضافه کنید. برای تهیه سس سالاد در ظرفی جداگانه، رب انار و روغن زیتون و نمک و فلفل و سرکه را ترکیب کنید و خوب هم بزنید. سس را روی سالاد بریزید و سرو کنید.
۱۴. سالاد پانزانلا
مواد لازم
- نان تست ۳۰۰ گرم
- گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
- خیار ۱ عدد
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- سرکه بالزامیک ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
- روغن زیتون به میزان دلخواه
طرز تهیه
برای تهیه سالاد پانزانلا ابتدا نان تست را به صورت مربعی شکل خرد کنید. سپس آن را به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا برشته شود. گوجه و خیار و فلفل دلمهای را نیز به صورت نگینی خرد کنید و به نان تست اضافه کنید. روغن زیتون و نمک و فلفل و سرکه را به آن اضافه کنید تا طعمدار شود. سپس به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده شود.
درست کردن این نوع سالاد برای مهمانی شلوغ و پرجمعیت بسیارساده است و به راحتی و در کمترین زمان میتوانید این سالاد را برای مهمانان تدارک ببینید.
۱۵. سالاد استونا
مواد لازم
- کاهو ۱۰۰ گرم
- کلم بروکلی ۱۰۰ گرم
- هویج ۱ عدد
- کرفس ۳ ساقه
- آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری
- نعنا ۱ قاشق چای خوری
- روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این سالاد خوشمزه ابتدا کاهوها را کف بشقاب بچینید. سپس کلم و هیج و کرفس را در اندازه دلخواهتان ریز کنید و روی کاهوها قرار دهید. برای تهیه سس سالاد، آبلیمو و نعنا و روغن زیتون را ترکیب کنید و روی مواد بریزید. سالاد آماده سرو کردن است.
کلام آخر
در این مقاله، ۱۵ سالاد خوشمزه برای مهمانی معرفی کردیم. برای تهیه این سالادها میتوانید خودتان دست به کار شوید. اگر هم برای این کار فرصت کافی ندارید، آن را به مامانپز بسپارید.