طرز تهیه خاگینه تبریزی

اگر به دنبال صبحانه‌ یا دسری متفاوت هستید، به شما خاگینه را پیشنهاد می‌کنیم. تبریزی‌ها این شیرینی ساده و خوشمزه را برای صبحانه یا به عنوان دسری در کنار چای نوش جان می‌کنند. شما هم برای چشیدن مزه این دسر ایرانی می‌توانید آن را به روشی که در این مقاله می‌خوانید، تهیه کنید.

مراحل تهیه خاگینه تبریزی

خاگینه تبریزی دوست داشتنی

برای درست کردن خاگینه که در زبان آذری قیقاناخ نیز نامیده می‌شود، به حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارید. این غذا مثل انواع پنکیک درون تابه آماده می‌شود و برای حاضر شدن آن نیازی نیست که آشپزی حرفه‌ای باشید. همین که بتوانید غذاهایی مانند کوکو سیب‌زمینی یا املت درست کنید هم از عهده طبخ خاگینه برمی‌آیید. قبل از هر کاری مواد اولیه این املت شیرین را آماده کنید تا پس از آن، نوبت به مراحل طبخ خاگینه برسد. مواد اولیه‌ای که در ادامه می‌خوانید جهت تهیه خاگینه تبریزی برای ۳ نفر مناسب هستند.

مواد لازم

  • تخم‌مرغ بزرگ ۳ عدد؛
  • آرد سفید گندم ۳ قاشق غذاخوری؛
  • ماست شیرین ۳ قاشق غذاخوری؛
  • بکینگ پودر ۲ قاشق چای‌خوری؛
  • گردو خرد شده یک‌دوم فنجان؛
  • پودر دارچین یک‌دون قاشق غذاخوری؛
  • آب دوسوم فنجان؛
  • شکر ۱ پیمانه؛
  • زعفران دم‌کرده یک‌چهارم قاشق چای‌خوری؛
  • آبلیمو نصف قاشق چای‌خوری؛
  • وانیل ۱ قاشق چای‌خوری.

مامانپزی شو

مرحله اول: درست کردن شربت مخصوص خاگینه

قبل از هر کاری باید ابتدا شربت مخصوص خاگینه تبریزی را آماده کنید. ابتدا شکر و آب را در قابلمه‌ای متوسط روی حرارت با یکدیگر ترکیب کنید تا شکر کاملا در آب حل شود. سپس، حرارت را کم کنید و اجازه بدهید تا شربت کاملا غلیظ شود. با رسیدن شربت به غلظت لازم، زعفران دم‌کرده و آبلیمو را به قابلمه بیفزایید. اجازه بدهید تا شربت حدود ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد و بعد آن را از روی حرارت بردارید. شربت را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  طرز تهیه تاس کباب لذیذ و خوشمزه

مرحله دوم: آماده کردن مایه خاگینه

در یک کاسه تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و به همراه وانیل خوب هم بزنید. سپس، ماست را به آن اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا کرمی رنگ شود. در ادامه، آرد را به همراه بکینگ پودر روی مواد الک کنید. حالا آن را هم بزنید تا مایه‌ای یکدست درست شود.

مرحله سوم: سرخ کردن بخشی از مایه خاگینه

تابه‌ای نچسب را با روغن چرب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه بدهید تا تابه کاملا داغ شود. سپس، یک‌سوم از مایه خاگینه را درون آن بریزید. تابه را تکان دهید تا مایه خاگینه به صورت یکدست در سطح تابه پخش شود. درب تابه را به مدت ۲ دقیقه بگذارید.

مرحله چهارم: اضافه کردن گردو و دارچین

بعد از ۲ دقیقه و زمانی که روی سطح خاگینه حباب‌هایی درست شد، پودر دارچین و گردوی خرد شده را روی آن بپاشید. سپس، باقیمانده مایه را به آرامی روی دارچین و گردوی خرد شده بریزید و آن را با مایه خمیر کاملا بپوشانید.

دوباره درب تابه را بگذارید و اجازه بدهید تا خاگینه با حرارت ملایم مغزپخت شود. سپس، آن را برگردانید تا سمت دیگر آن هم طلایی‌رنگ شود.

مرحله پنجم: افزودن شربت خاگینه

خاگینه تبریزی پخته شده را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس، شربت خنک‌شده را روی آن بریزید. حدود ۳۰ تا ۴۰ ثانیه حرارت تابه را زیاد کنید و بعد آن را خاموش کنید. به این ترتیب، خاگینه تبریزی شربت را جذب می‌کند و در نهایت، یک دسر شیرین و مرطوب مانند پنکیک خواهید داشت. خاگینه را با گردو یا مغز پسته تزیین کنید. نوش جان!

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  طرز تهیه ۳ مدل کاچی مقوی و خوشمزه

رازهای خوشمزگی خاگینه تبریزی

خاگینه تبریزی رولی

  • خاگینه تبریزی اصیل به روشی که توضیح دادیم آماده می‌شود اما امروزه برای تهیه این دسر آذری از مواد دیگری هم استفاده می‌کنند. شما هم می‌توانید موز له شده، سیب رنده شده، هویج پخته و رنده شده یا پوست پرتقال رنده شده را به مایه خاگینه اضافه کنید تا دسری با طعمی متفاوت داشته باشید.
  • برای خوش‌عطر و طعم شدن خاگینه تبریزی می‌توانید به شربت آن ۴ عدد هل و یک‌دوم فنجان گلاب هم اضافه کنید.
  • خاگینه تبریزی را می‌توانید به صورت رولی هم آماده کنید. برای این کار باید مایه خاگینه را درون تابه پخش کنید. وقتی روی سطح خاگینه حباب‌هایی تشکیل شد، مقداری از شربت را روی آن بریزید. سپس، مغز گردو و پودر دارچین را روی آن بپاشید. حالا خاگینه را به آرامی رول کنید. در نهایت، باقیمانده شربت را روی خاگینه رول شده بریزید. بعد از خاموش کردن حرارت، خاگینه رول شده را با چاقو به تکه‌های کوچکتر تقسیم کنید.
  • با اضافه کردن پودر هل و پودر گل محمدی (هر کدام یک‌دوم قاشق چای‌خوری) به پودر دارچین و گردو، خاگینه طعم جذاب‌تری پیدا می‌کند.
  • به جای ماست می‌توانید از همان‌اندازه شیر هم استفاده کنید.
  • بعضی از مردم تبریز به جای شربت خاگینه از عسل یا شیره انگور استفاده می‌کنند.
  • بهتر است خاگینه را ۲ تا ۳ ساعت پیش از سرو، درست کنید تا شربت به اندازه کافی در آن نفوذ کرده باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا