طرز تهیه تاس کباب لذیذ و خوشمزه

اگر برای ناهار فردا به فکر یک غذای ایرانی با طعمی فوق‌العاده خوشمزه هستید، پیشنهاد می‌کنیم که به تاس کباب هم فکر کنید. این غذای لذیذ ایرانی از گذشته تاکنون یکی از غذاهای اصلی برنامه غذایی ایرانی‌ها محسوب می‌شود. تاس کباب در هر شهر دستورپخت خاص خود را دارد که همه آنها حتی اشتهای هر فرد بدغذایی را هم باز می‌کنند. در این مطلب، دستورپخت اصلی این غذای ایرانی و ترفندهای خوشمزگی آن را می‌خوانید.

مراحل پخت تاس کباب ایرانی

تاس کباب ایرانی

تاس کباب برای کسانی که به غذاهای گوشتی علاقه دارند، یکی از بهترین انتخاب‌هاست. اگر این غذا را با گوشت تازه بپزید، طعم آن برای همیشه در ذهنتان ماندگار خواهد شد. پس گوشت تازه و مواد اولیه‌ای که از آنها نام می‌بریم را آماده کنید و مراحل پخت تاس کباب را گام به گام اجرا کنید تا طعم یکی از بهترین غذاهای عمرتان را بچشید.

مواد لازمی که در ادامه می‌خوانید جهت طبخ تاس کباب لذیذ و خوشمزه برای ۳ نفر مناسب هستند.

مواد لازم

  • گوشت راسته گوسفند ۳۰۰ گرم؛
  • دنبه گوسفند ۶۰ گرم؛
  • پیاز زرد متوسط ۲ عدد؛
  • هویج ۱ عدد؛
  • سیب‌زمینی متوسط ۲ عدد؛
  • گوجه‌فرنگی متوسط ۲ عدد؛
  • رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری؛
  • سیر در صورت تمایل ۱ حبه؛
  • چوب دارچین ۱ یا ۲ تکه؛
  • آبغوره ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری؛
  • عصاره زعفران ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری؛
  • نمک و ادویه‌ها شامل زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر تخم گشنیز به میزان لازم.

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول: انتخاب گوشت مناسب برای تاس کباب

برای اینکه تاس کباب بافتی نرم و لطیف داشته باشد و در عین حال ترد و خوشمزه شود، باید در طبخ آن از گوشت گوسفند استفاده کنید. بهترین قسمت از گوشت گوسفند برای تاس کباب هم گوشت راسته است. این گوشت در اطراف ستون فقرات گوسفند قرار دارد و از آنجایی که کمتر از سایر اعضای بدن او حرکت کرده، نرم‌تر است. این گوشت چربی کمتری دارد. بنابراین، می‌توانید در کنار آن دنبه تازه گوسفند هم به کار ببرید تا به گوشتی با چربی متعادل برای طبخ غذایی سالم تبدیل شود.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  طرز تهیه آش سبزی شیرازی

دقت داشته باشید که گوشتی را انتخاب کنید که تازه است. موقع خرید، گوشت را کاملا بررسی کنید تا تمیز باشد. چربی گوشت گوسفندی تازه سفت و سفیدرنگ است. این گوشت بوی نامطبوعی ندارد.  

مرحله دوم: چیدن پیاز در تابه

پیاز زرد بهترین انتخاب برای طبخ تاس کباب است. این پیاز را باید به صورت حلقه‌های نازک خرد کنید. سپس، آن را درون تابه‌ای که با روغن چرب‌ شده بچنید. اجازه بدهید تا پیاز کمی در روغن بماند و کمی سبک شود.

مرحله سوم: اضافه کردن گوشت

گوشت گوسفندی تازه که کاملا شسته‌اید را به صورت مکعبی خرد کنید. گوشت‌های خرد شده را یکی یکی روی پیازها بچینید. سپس، دنبه خرد شده را لابه‌لای گوشت‌ها جا بدهید.

مرحله چهارم: افزودن سیر، هویج، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی

در مرحله بعدی، سیر له شده و چوب‌ دارچین را به همراه هویج که حلقه‌ای خرد شده روی گوشت بچینید. بعد از آن هم نوبت به گوجه‌فرنگی می‌رسد. گوجه‌فرنگی که حلقه‌ای خرد شده را هم مثل بقیه مواد درون تابه بگذارید. در نهایت، سیب‌زمینی که به صورت نازک و ورقه‌ای خرد کرده‌اید را روی مواد داخل تابه بچینید. حالا نمک و مخلوط ادویه‌ها را روی تمام مواد بپاشید.

مرحله پنجم: اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی

رب گوجه‌فرنگی را باید پیش از اضافه کردن به تابه آماده کنید. برای این کار، رب را داخل تابه‌ای به همراه کمی روغن تفت دهید. سپس، آبغوره و عصاره زعفران را به آن اضافه کنید. وقتی رب خوش‌رنگ شد، آن را روی مواد تاس کباب بریزید. حالا درب تابه را ببندید و اجازه بدهید تا گوشت آب بیاندازد و به مدت ۳ تا ۴ ساعت کاملا بپزد. این غذا را می‌توانید با نان و سبزی تازه یا پلوی زعفرانی نوش جان کنید.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  طرز تهیه مرصع پلو با گوشت گوسفندی برای ۴ نفر

نکات مهمی که باید برای خوشمزه شدن تاس کباب بدانید

تاس کباب جذاب و خوشمزه

  • در برخی از شهرهای ایران به تاس کباب به نیز اضافه می‌کنند. اگر به طعم میوه به در این غذا علاقه دارید، باید آن را بعد از سیب‌زمینی اضافه کنید. برای اینکه به تاس کباب را شیرین نکند هم به آن آبلیمو یا آبغوره بیشتری اضافه کنید.
  • برای اینکه تاس کباب طعم بهتری داشته باشد، می‌توانید ادویه‌ها را کم‌کم و در هر مرحله به مواد اضافه کنید.
  • تاس کباب را موقع پخت هم نزنید تا شکل جذاب خود را حفظ کند.
  • برای طبخ این غذا می‌توانید به جای گوشت گوسفند از گوشت فیله مرغ یا بوقلمون هم استفاده کنید.
Scroll to Top
اسکرول به بالا