طرز تهیه ۳ مدل کاچی مقوی و خوشمزه

کاچی دسری سالم و قدیمی است که اغلب آن را به عنوان بمب انرژی آشپزخانه مادربزرگ‌ها به یاد می‌آوریم. این پودینگ یا دسر مقوی دستورپخت‌های مختلفی دارد. در ادامه، طرز تهیه کاچی ساده، با شیره انگور و کاچی بزرک را توضیح می‌دهیم.

طرز تهیه کاچی ساده

کاچی ساده و جذاب

کاچی یکی از خوشمزه‌ترین دسرهای ایرانی است که طبخ آن کمتر از ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. این پودینگ ایرانی مواد اولیه و دستورپخت ساده‌ای دارد.

مواد لازم

  • آرد گندم یا برنج ۸ قاشق غذاخوری؛
  • کره یا روغن ۲ تا ۳ قاشق چای‌خوری؛
  • شکر ۶ قاشق غذاخوری؛
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری؛
  • دارچین یک‌دوم قاشق مرباخوری؛
  • زعفران دم‌کرده ۱ قاشق غذاخوری؛
  • پودر هل به میزان اندک؛
  • زردچوبه یک‌دوم قاشق مرباخوری؛
  • آب ۳ تا ۴ لیوان.

در مامان پز ثبت نام کن

مراحل پخت کاچی ساده

طبخ کاچی یکی از ساده‌ترین کارهای دنیاست. برای شروع باید ابتدا آرد برنج یا گندم را چند بار الک کنید. سپس، آن را در قابلمه‌ای کوچک بدون روغن تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود. در ادامه، روغن یا کره را به همراه زردچوبه به آرد اضافه کنید و اجازه بدهید تا با یکدیگر ترکیب شوند.

در همین فاصله، شربت مخصوص کاچی را آماده کنید. برای این کار، آب، پودر هل، شکر و زعفران دم‌کرده را با یکدیگر ترکیب کنید و آن‌قدر هم بزنید تا شربت یکدستی درست شود. وقتی آرد و روغن کاملا ترکیب شدند و آرد به رنگ طلایی درآمد، این شربت را به آن بیفزایید.

شربت را با آرد تفت‌ داده شده روی حرارت به‌خوبی مخلوط کنید تا شروع به قل زدن کند. سپس، در قابلمه را ببندید و اجازه بدهید تا کاچی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه غلیظ شود. وقتی کاچی به اندازه ماست چکیده یا فرنی غلیظ شد، می‌توانید آن را سرو کنید.

طرز تهیه کاچی با شیره انگور

کاچی با شیره انگور

کاچی با شیره انگور هم شیرینی طبیعی دارد و هم برای کسانی که به دنبال یک دسر یا میان‌وعده مقوی و پرانرژی هستند، مناسب است. برای درست کردن کاچی با شیره انگور به همان مواد اولیه کاچی ساده نیاز دارید، فقط به جای شکر باید از شیره انگور استفاده کنید. مراحل پخت کاچی با شیره انگور نیز مانند دستورپخت کاچی ساده است اما تهیه شربت یا شهد آن با کاچی ساده تفاوت دارد.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  طرز تهیه اکبر جوجه؛ غذایی از دل تاریخ مازندران

برای تهیه شربت یا شهد کاچی با شیره انگور، ابتدا شیره انگور را با ۲ لیوان آب در قابلمه‌ای ترکیب کنید. این مخلوط باید روی شعله ملایم گاز حرارت ببیند و یکدست شود. سپس، مقداری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید. وقتی این مواد به‌خوبی با یکدیگر ترکیب شدند و در دقیقه پایانی گلاب را اضافه کنید.

طرز تهیه کاچی بزرک

آذری‌زبان‌ها و مردم ترکیه کاچی را با دانه گیاهی به نام بزرک درست می‌کنند. این دانه خوراکی به تخم کتان شباهت بسیاری دارد و ماده‌ای پرخاصیت و پرانرژی است.

مواد لازم

  • آرد سفید ۴ قاشق غذاخوری؛
  • بزرک آسیاب‌شده ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری؛
  • روغن نباتی یا حیوانی یا کره ۱۰۰ گرم؛
  • شیره انگور ۱ لیوان؛
  • آب ۳ تا ۴ لیوان؛
  • زعفران دم‌کرده به میزان دل‌خواه؛
  • پودر هل به مقدار اندک؛
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری.

مراحل پخت کاچی بزرک

برای طبخ کاچی بزرک، ابتدا آرد را به‌تنهایی در قابلمه‌ای کوچک تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. سپس، بزرک آسیاب‌شده را به آن بیفزایید و تفت بدهید. پس از ۳ تا ۴ دقیقه، کره یا روغن را به مواد اضافه و به‌خوبی ترکیب کنید.

در مرحله بعدی باید شربت یا شهد مخصوص کاچی که قبلا آماده کرده‌اید را اضافه کنید. این شربت دقیقا مانند شهد مخصوص کاچی با شیره انگور درست می‌شود. وقتی شربت مخصوص کاچی را با مواد داخل قابلمه کاملا ترکیب کردید و یکدست شدند، در قابلمه را ببندید. کاچی باید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با شعله ملایم بپزد تا به اندازه فرنی یا ماست چکیده غلیظ شود.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  طرز تهیه کوکو پیازچه

کاچی؛ دسری سنتی با دستورپخت‌های مختلف

کاچی خوشمزه

کاچی در هر شهر دستورپخت خاص خود را دارد. معمولا این دستورپخت‌ها در مواد اولیه با یکدیگر تفاوت دارند. تبریزی‌ها در کاچی که به آن قویماق هم می‌گویند، کره محلی به کار می‌برند. اصفهانی‌ها هم این دسر را به صورت کاملا شیرین و بدون زردچوبه درست می‌کنند.

مردم کرمان نیز برای مقوی‌تر شدن کاچی به آن پودر چهارمغز که ترکیبی از مغز گردو، بادام، پسته و فندق آسیاب‌شده اضافه می‌کنند. کاچی چهارزیره هم نوع دیگری از این دسر سنتی است که در آن زیره سیاه، بادیان، زیره سبز و بذر شوید به کار می‌رود.

راز خوشمزگی کاچی

  • برای طبخ کاچی بهتر است از کره، روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی استفاده کنید.
  • نیازی نیست که آرد را به اندازه آرد حلوا تفت دهید تا رنگ آن کاملا تیره شود. همین که بومی خامی آرد از بین رود کافی است.
  • به جای شکر یا شیره انگور می‌توانید از عسل یا نبات آسیاب‌شده نیز استفاده کنید.
  • در ترکیه معمولا برای خوشمزه‌تر شدن کاچی و دسرهایی شبیه به آن به جای آب از شیر استفاده می‌کنند. شما هم می‌توانید این روش را امتحان کنید.
  • زردچوبه معمولا برای زردرنگ شدن کاچی استفاده می‌شود اما می‌توانید آن را حذف کنید.
  • گلاب را در دقایق پایانی به شربت اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری بگیرد.

کلام آخر

کاچی دسری سنتی است که اغلب در خانه مادربزرگ‌ها آن را به عنوان بمب انرژی می‌خوردیم. اگر دلتان برای طعم نوستالژیک این دسر ایرانی تنگ شده می‌توانید همین حالا دست به کار شوید و آن را آماده کنید. این دسر خوشمزه و مقوی دستورپختی بسیار ساده دارد و در کمتر از ۳۰ دقیقه حاضر می‌شود. نوش جان!

Scroll to Top
اسکرول به بالا