بهترین رژیم غذایی در دوران بارداری

در دوران بارداری تغذیه‌ی مادر به طور مستقیم بر جنین تاثیر می‌گذارد، برای همین این دوران نه تنها برای مادر بلکه برای جنین هم بسیار پر اهمیت است. طبق نظر بسیاری از متخصصان و کارشناسان، مادران در دوران بارداری باید روزانه حدود ۳۰۰ کالری بیشتر از قبل این دوران مصرف کنند. تغذیه‌ی سالم در زمان بارداری به سلامت کودک، حتی در سنین بالاتر هم کمک می‌کند. از این جهت در این مقاله قصد داریم تا در مورد بهترین رژیم‌های غذایی در زمان بارداری صحبت کنیم.

 

نوشیدن آب در دوران بارداری

نکته‌ای مهم در مورد نوشیدن آب در دوران بارداری

معمولا در زمان بارداری سیستم ایمنی ضعیف می‌شود و همین احتمال بروز عفونت‌های ادراری را بیشتر می‌کند. به طور کل، در این دوران خوردن آب بسیار قابل اهمیت است، در کنار آن، می‌بینیم که بیشتر افراد در دوران بارداری دچار گر گرفتگی می‌شوند که نوشیدن آب در تنظیم دمای بدن بسیار موثر خواهد بود. طبق برخی اظهارات تخصصی زنان باردار باید روزانه ۱۲ لیوان آب یا نوشیدنی دیگر مصرف کنند.

مواد مفید دوران بارداری

در این دوران بیشتر مادران حالت تهوعی آزار دهنده را تجربه می‌کنند که گاهی بر روی رژیم غذایی و تغذیه‌ی آنها هم اثر خواهد داشت، اما در هر حال باید سبزیجات، میوه، لبنیات و پروتئین حتما جزو وعده‌های غذای روزانه‌ی آنها قرار گیرد، چون بدن به این مواد نیاز جدی دارد. حالا در ادامه سه غذا با ترکیبات مختلف را آموزش می‌دهیم .

چند غذای مفید برای دوران بارداری

 

سالاد آجیل برای بارداری

سالاد آجیل

مواد لازم برای دو نفر

  • گوجه گیلاسی، ۴۰۰ گرم
  • سیر، یک حبه
  • پسته، دو قاشق غذا خوری
  • گردو، دو قاشق غذا خوری
  • بادام، دو قاشق غذاخوری
  • برگ کوچک اسفناج، ۴ مشت
  • گوشت آب پز طعم دار، ۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم
  • سرکه بالزامیک
  • روغن زیتون
  • پنیر لاکتیکی، ۱۰۰ گرم
شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ رژیمی

طرز تهیه سالاد رژیم:

  • مرحله اول

گوجه ها را به همراه سیرهای خرد شده در ظرفی می‌ریزیم، نمک و روغن را به آن اضافه می‌کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار می‌دهیم. سپس آجیل‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ماهیتابه قرار می‌دهیم تا ترد شود، بعد آنها را خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

سپس اسفناج‌ها را به همراه چند پر ریحان در ظرفی بزرگ می‌ریزیم.

  • مرحله دوم

حالا گوشت‌ها را می‌توان به دلخواه کمی تفت داد و روی اسفناج‌ها می‌ریزیم. سرکه و روغن زیتون را به آن اضافه می‌کنیم. بعد هم با آجیل‌های خرد شده و تکه پنیرها روی سالاد را تزئین می‌کنیم.

 

سوپ لوبیا برای بارداری

سوپ لوبیا

مواد لازم برای دو نفر

  • نخود خیس شده، ۴۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی خرد شده، ۴۰۰ گرم
  • عصاره سبزیجات یا آب مرغ
  • ساقه کرفس، یک عدد خرد شده
  • پیاز خرد شده، یک عدد
  • روغن زیتون
  • لیمو ترش، یک عدد

طرز تهیه سوپ لوبیا

  • مرحله اول

نخود‌ها را به مدت یک ساعت می‌پزیم، پیاز را کمی تفت می‌دهیم و کرفس‌های خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم تا کمی نرم شود، بعد از آن آرام آرام آب مرغ را اضافه می‌کنیم.

  • مرحله دوم

در این مرحله گوجه فرنگی و نخودها را به همراه آبلیمو، نمک و فلفل به مواد اضافه می‌کنیم، حالا اجازه می‌دهیم، یک الی دو ساعت این مواد روی شعله‌ی ملایم قرار گیرد. بعد از آنکه کامل پخته شد در ظرف مناسب می‌ریزیم و با جعفری خرد شده تزئینش می‌کنیم.

 

چلو ماهیچه برای بارداری

چلو ماهیچه

مواد لازم برای دو نفر

  • ماهیچه گوسفند، سه عدد
  • هویج، یک عدد
  • پیاز، یک عدد بزرگ
  • سیر، دو حبه
  • کرفس، نصف یک ساقه
  • رب گوجه فرنگی، یک قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین، یک عدد
  • نمک و فلفل و زردچوبه
  • زعفران دم کرده، سه قاشق غذاخوری
  • پودر رزماری و تخم گشنیز به دلخواه
شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  ۵ غذای مناسب کودکان با اسفناج

طرز تهیه چلو ماهیچه

  • مرحله اول

پیاز را در روغن تفت می‌دهیم و بعد تکه‌های گوشت را به آن اضافه می‌کنیم، سپس اجازه می‌دهیم با مقداری آب و برگ بو، زعفران و دارچین به مدت ۳ ساعت بپزد.

  • مرحله دوم

در این مرحله ماهیچه کامل پخته شده و آن را به همراه برنج دم کشیده شده می‌توانیم در یک ظرف مخصوص سرو کنیم.

 

Scroll to Top
اسکرول به بالا