اسفناج یک سبزی مفید برای سلامتی است که باید در رژیم غذایی کودکان گنجانده شود. البته، معمولا کودکان علاقهای به خوردن اسفناج ندارند. برای اینکه کودکان را به اسفناج علاقهمند کنید، باید این سبزی را به شکلی جذاب و اشتهاآور بپزید. در این مطلب، ۵ غذای مناسب کودکان با اسفناج را میخوانید تا دفعه بعدی که فرزند بهانهگیرتان گفت اسفناج نمیخورد، طعم این غذاها را به او بچشانید.
۱. اسپاگتی با سس اسفناج
سس اسفناج ساده و خامهای که با اسپاگتی ترکیب میشود، برای هر کودکی جذاب است. برای درست کردن اسپاگتی با سس اسفناج به این مواد اولیه نیاز دارید:
- برگ اسفناج تازه ۲۰۰ گرم؛
- سیر ۲ تا ۳ حبه؛
- پنیر پارمزان رنده شده ۱۵۰ گرم؛
- آبلیمو ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری؛
- ماکارونی ۳۰۰ گرم؛
- نمک و فلفل به میزان لازم.
ماکارونی را در آب جوش و نمک بریزید تا کاملا نرم و پخته شود. سپس، سیر را درون تابه به همراه مقداری روغن یا کره تفت دهید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، اسفناج را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا اسفناج و سیر به اندازهای با یکدیگر ترکیب شوند که آب اسفناج تمام شود.
در ادامه، اسفناج تفت داده شده را به همراه پنیر، آبلیمو و نمک و فلفل درون مخلوطکن بریزید. وقتی مخلوطی یکدست و کرمرنگ به دست آمد، مخلوطکن را خاموش کنید. سس را روی پاستای پخته شده بریزید و آن را با پنیر و گوجه گیلاسی تزیین کنید.
۲. پوره اسفناج و برنج
پوره اسفناج و برنج میتواند به یکی از غذاهای مورد علاقه فرزندتان تبدیل شود، به شرطی که آن را به روشی اصولی درست کنید. برای درست کردن این غذای خوشمزه و سبک به این مواد نیاز دارید:
- برگ اسفناج خرد شده ۱ فنجان؛
- برنج ۱ فنجان
- آب ۳ تا ۴ فنجان.
برنج را باید مثل مراحل اولیه پخت شلهزرد یا شیربرنج، درون قابلمهای به همراه آب فراوان آن قدر بپزید که کاملا نرم شود. وقتی آب برنج تمام شد، آن را کنار بگذارید تا در دمای محیط خنک شود. برگهای اسفناج را هم بدون آب روی حرارت ملایم قرار بدهید تا بپزد و آب آن کاملا تمام شود.
در نهایت، اسفناج و برنج پخته و سرد شده را درون مخلوطکن بریزید تا مایعی نرم و یکدست درست شود.
۳. پوره اسفناج و سیبزمینی
سیبزمینی یکی از مواد غذایی است که بیشتر کودکان به آن علاقه دارند. برای اینکه فرزندتان اسفناج را در غذایی خوشمزه نوش جان کند، میتوانید آن را با سیبزمینی ترکیب کنید. پوره اسفناج و سیبزمینی هم مثل پوره اسفناج و برنج آماده میشود. مواد اولیهای که برای این غذا باید تهیه کنید، عبارتاند از:
- سیبزمینی خرد شده ۱ عدد؛
- برگهای اسفناج خرد شده ۱ فنجان
- آب ۳ تا ۴ فنجان.
برای درست کردن این پوره نیز باید ابتدا سیبزمینی و اسفناج را به صورت جداگانه بپزید و اجازه بدهید خنک شوند. سپس، هر دو را داخل به همراه آب درون مخلوطکن کاملا ترکیب کنید.
۴. پنکیک موز و اسفناج
معمولا زمانی که صحبت از غذای مناسب کودکان با اسفناج میشود، به یاد وعدههای ناهار و شام میفتیم. بااینحال، صبحانه نیز وعده غذایی مهمی است که میتوانید با غذاهای دارای اسفناج آن را به وعدهای خوشمزه و مفید تبدیل کنید. برای درست کردن پنکیک موز و اسفناج باید ابتدا این مواد اولیه را آماده کنید:
- برگ اسفناج خرد شده ۱ فنجان؛
- جو دوسر ۲ فنجان؛
- بکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری؛
- نمک یکچهارم قاشق چایخوری؛
- پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری؛
- تخممرغ بزرگ ۲ عدد؛
- شیر یکچهارم فنجان؛
- موز رسیده له شده ۱ فنجان؛
- عسل ۲ قاشق غذاخوری؛
- ۲ قاشق غذاخوری روغن خوراکی نارگیل یا آووکادو.
جو، بکینگ پودر، نمک و دارچین را درون مخلوطکن بریزید تا پودری کاملا یکدست به دست آید. سپس، آن را درون کاسهای بریزید و کنار بگذارید. حالا اسفناج، موز، شیر، روغن خوراکی، تخممرغ و عسل را هم به صورت جداگانه درون مخلوطکن بریزید. وقتی مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شدند، موادی که به صورت پودر درآمده بود را به مخلوطکن اضافه کنید. مواد باید به اندازهای با یکدیگر ترکیب شوند که مایهای نرم و یکدست درست شود.
در مرحله بعد، تابه را روی حرارت بگذارید تا کاملا داغ شود. پس از آن، به تابه کمی روغن اضافه کنید و یک قاشق از مایه پنکیک را درون آن بریزید.
اجازه بدهید تا مثل سایر انواع پنکیک حدود ۲ دقیقه بپزد و روی آن حبابهای کوچکی تشکیل شود. وقتی لبههای پنکیک خشک به نظر رسید، آن را برگردانید تا طرف دیگر پنکیک نیز حدود ۲ دقیقه بپزد. پنکیکهای آماده شده را با عسل و میوههای تازه تزیین کنید تا کودک از خوردن آن لذت ببرد.
۵. سوپ اسفناج و خامه
سوپ اسفناج و خامه از آن دسته غذاهای مناسب کودکان با اسفناج است که اگر به روشی اصولی پخته شود، کودکان از چشیدن طعم آن لذت میبرند. برای تهیه این سوپ باید ابتدا مواد اولیه آن را آماده کنید. مواد لازم برای تهیه سوپ اسفناج و خامه عبارتاند از:
- برگ اسفناج تازه ۲۵۰ گرم؛
- جو پرک ۱ قاشق غذاخوری؛
- خامه ۱ قاشق غذاخوری؛
- آب مرغ یا عصاره گوشت ۱.۵ لیوان؛
- سیر ۱ حبه؛
- کره ۲۰ گرم؛
- پیاز کوچک ۱ عدد؛
- نمک و فلفل به اندازه لازم.
ابتدا اسفناج را بدون آب بپزید و با مخلوطکن به صورت پوره دربیاورید. سپس، جو پرک را درون قابلمهای به همراه آب مرغ یا گوشت بپزید. حالا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و درون تابهای به همراه سیر له شده و کره تفت دهید. وقتی پیاز نرم و شیشهای شد و عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، پوره اسفناج را به آن اضافه کنید. این مواد را حدود ۴ تا ۵ دقیقه تفت دهید و بعد به قابلمه حاوی جو پرک اضافه کنید.
حالا درب قابلمه را ببندید تا سوپ کاملا جابیفتد. در نهایت، حرارت را خاموش کنید و خامه را با سوپ کاملا ترکیب کنید. سوپ اسفناج و خامه آماده است. این سوپ را با خامه تزیین کنید تا فرزندتان عاشق طعم آن شود.
کلام آخر
اسفناج یک سبزی سرشار از ویتامین و مواد معدنی است و هر کودکی برای رشد بهتر باید آن را در رژیم غذایی خود داشته باشد. با وجود این، همه کودکان طعم اسفناج را دوست ندارند. اگر میخواهید فرزندتان از فواید اسفناج برای سلامتی بهرهمند شود، باید کمی خلاقیت خرج کنید و آن را به دستورپختهای مختلف اضافه کنید. در این مطلب، دستورپخت ۵ غذای مناسب کودکان با اسفناج را توضیح دادیم. شما هم میتوانید از این غذاها ایده بگیرید و فرزندتان را به یک اسفناجخور حرفهای تبدیل کنید.