سالاد تبوله احتمالا مشهورترین سالاد مدیترانه و خاورمیانه باشد. این سالاد لبنانی از سبزیجات تازه درست میشود. بنابراین، اگر به دنبال یک غذای گیاهی خاص هستید و تابهحال طعم تبوله را نچشیدهاید، پیشنهاد میکنیم که همین حالا به سمت آشپزخانه بروید و یکی از خوشمزهترین سالادهای خاورمیانه را برای خود آماده کنید. طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی را هم ما برایتان توضیح میدهیم.
سالاد تبوله؛ سالادی ساده و پرخاصیت
سالاد لبنانی تبوله پیشغذا یا غذای رژیمی با طعمی تازه و شگفتانگیز برای روزهای گرم و خستهکننده تابستان است. سبزیجات این سالاد مدیترانهای ویتامین و آنتیاکسیدان فراوان دارند. بلغور گندم نیز سرشار از فیبر و کربوهیدراتهای سالم است. برای سرو سالاد تبوله، برخلاف سایر سالادها به سسهای چرب و ناسالم نیازی ندارید. پس کسانی که به دنبال یک غذای سالم و پرانرژی هستند، میتوانند این سالاد را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
علاوهبراین، سالاد تبوله بهراحتی و در عرض ۱ ساعت آماده میشود. حتی آشپزهای تازهکار هم میتوانند این سالاد را آماده کنند. کافیست مراحل آمادهکردن این سالاد را موبهمو اجرا کنید.
مواد لازم برای سالاد تبوله
- بلغور گندم ریز یکدوم لیوان
- گوجهفرنگی نگینی خردشده ۴ عدد
- خیار گلخانهای نگینی خردشده ۱ عدد
- جعفری ساطوریشده یکدوم لیوان
- برگ نعناع تازه ساطوریشده ۱۲ تا ۱۵ شاخه
- پیازچه ساطوریشده ۴ عدد
- آبلیمو ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون تازه ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- نان پیتا یا برگ کاهو برای سرو به دلخواه
طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی
ابتدا بلغور گندم را بهخوبی بشویید. سپس، آن را در قابلمهای کوچک حاوی آب جوش بریزید و اجازه بدهید تا حدود ۱ ساعت در آب جوش باقی بماند و خیس بخورد. بعد از ۱ ساعت بلغور گندم را آبکشی کنید و کنار بگذارید.
حالا خیار، گوجهفرنگی و پیازچه خرد شده را به ظرف سرو سالاد اضافه و با یکدیگر مخلوط کنید. پس از آن، سبزیجات تازه ساطوریشده یعنی جعفری و نعناع را به ظرف بیافزایید و با سایر مواد ترکیب کنید. در نهایت هم بلغور گندم را به سالاد اضافه و با سایر مواد مخلوط کنید.
بعد از آماده شدن سالاد نوبت به چاشنیها میرسد. نمک، فلفل، آبلیمو و روغن زیتون را به ظرف اضافه کنید. در مرحله آخر باید روی ظرف سالاد را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در یخچال قرار بدهید. این سالاد را میتوانید درون ظرف سالاد، لابهلای نان پیتا یا برگ کاهو سرو کنید. برای تزیین آن هم میتوانید از دانههای انار استفاده کنید. نوش جان!
نکات مهم برای تهیه سالاد تبوله
- برای خوشمزهتر شدن سالاد تبوله باید تمام مواد را به ریزترین حالت ممکن دربیاورید. برخی افراد برای درست کردن این سالاد از غذاساز استفاده میکنند، درحالیکه غذاساز سبزیجات بهویژه جعفری را پژمرده میکند. در نتیجه، ظاهر سالاد خراب میشود.
- برای تهیه این سالاد باید از بغلور گندم بسیار ریز استفاده کنید تا نیازی به پختهشدن نداشته باشد.
- گوجهفرنگی که در سالاد تبوله به کار میبرید باید کمی سفت باشد تا آب آن در سالاد سرازیر نشود.
- اگر از خیار معمولی استفاده میکنید، بهتر است که پوست و دانههای آن را جدا کنید.
- اگر میخواهید سالاد تبوله با طعمی متفاوت داشته باشید، میتوانید به جای بلغور گندم ریز از دانه کینوا استفاده کنید.
- سالاد تبوله یک پیشغذا محسوب میشود اما اگر میخواهید آن را به غذایی کامل تبدیل کنید، میتوانید به آن نخود پختهشده اضافه کنید.
- برای جذابتر شدن طعم این سالاد میتوانید به آن مقداری پنیر فتا نیز اضافه کنید.
کلام آخر
سالاد تبوله یک پیشغذای لبنانی است که از سبزیجات تازه درست میشود. لبنانیها این پیشغذا را همراه با کباب، شاورما، حمص یا فلافل میخورند. شما هم اگر هوس یک سالاد رژیمی یا یک پیشغذای جذاب کردهاید، میتوانید همین حالا دست به کار شوید و با توجه به آنچه توضیح دادیم خودتان را به یک سالاد تبوله لبنانی خوشمزه دعوت کنید.