طرز تهیه خورش کدو حلوایی

با سردتر شدن هوا کم‌کم سر و کله کدو حلوایی و غذاهای فصلی که با آن پخته می‌شوند، پیدا می‌شود. یکی از این غذاهای خوشمزه خورش کدو حلوایی است. این غذای محلی معمولا در شب یلدا یا سایر شب‌های سرد زمستانی خورده می‌شود. برای تهیه خورش کدو حلوایی دستورپخت‌های مختلفی وجود دارد اما در این مطلب، ساده‌ترین روش برای طبخ این خورشت پرطرفدار را می‌خوانید.

خورش کدو حلوایی؛ غذای زمستانی ایرانی‌ها

خورش کدو حلوایی؛ غذای زمستانی ایرانی‌ها

هر خانواده ایرانی برای طبخ این غذای ساده دستورپخت خاص خود را دارد. جهت طبخ این خورشت که مثل خورش آلو اسفناج با مرغ یک خورشت زمستانی است، به حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت زمان نیاز دارید. کافیست مواد اولیه‌ای که در ادامه از آنها نام می‌بریم را آماده کنید و دستورپخت این غذا را گام به گام انجام بدهید. گفتنی است که موادی که در ادامه از آنها نام می‌بریم، جهت طبخ خورش کدو حلوایی برای ۴ نفر مناسب هستند.

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی تازه مخصوص خورشت ۳۰۰ گرم؛
  • پیاز متوسط ۲ عدد؛
  • سیر ۱ تا ۲ حبه؛
  • کدو حلوایی کوچک حدود ۱ کیلویی ۱ عدد؛
  • آلو بخارا ۱۰۰ گرم؛
  • رب گوجه فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری؛
  • آبلیموی تازه ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری؛
  • زعفران دم‌کرده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری؛
  • نمک و ادویه‌ها شامل زردچوبه، فلفل، ادویه کاری و پودر دارچین به اندازه کافی؛
  • پودر هل یک‌چهارم قاشق چای‌خوری.

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول: تفت دادن گوشت و پیاز

ابتدا پیازهایی که بهتر است پیاز سفید باشند را به صورت نگینی خرد کنید. پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و همراه با مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیازها سبک و شفاف شدند، گوشت خرد شده را به آن اضافه کنید.

مرحله دوم: اضافه کردن سیر و ادویه‌ها

گوشت و پیاز را به اندازه‌ای تفت دهید که گوشت تغییر رنگ بدهد. سپس، سیر را له کنید و به گوشت و پیاز بیفزایید. وقتی عطر سیر در آشپزخانه پیچید، ادویه‌ها را به قابلمه اضافه کنید. محتویات قابلمه باید همراه با ادویه‌ها کمی تفت داده شوند تا طعم آنها را به خود بگیرند.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی خوشمزه

مرحله سوم: افزدون رب گوجه‌فرنگی و عصاره زعفران

در مرحله بعدی باید رب گوجه‌فرنگی را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. برای اینکه رنگ رب کاملا باز شود و به خورش رنگ زیبایی ببخشد، بهتر است که آن را همراه با گوشت و پیاز تفت دهید. البته، تفت دادن رب را نباید چندان طولانی کنید. پس از ۱ تا ۲ دقیقه، عصاره زعفران را به قابلمه اضافه کنید. در نهایت نیز باید حدود ۳ تا ۴ لیوان آب به قابلمه بیفزایید. اجازه بدهید تا گوشت با حرارت ملایم به اندازه ۲ ساعت بپزد.

مرحله چهارم: آماده کردن کدو حلوایی

کدو حلوایی مخصوص خورشت

موقع پخته شدن گوشت بهترین فرصت است تا کدو حلوایی را آماده کنید. برای این کار، پوست کدو حلوایی را جدا کنید و آن را به تکه‌های کوچک تقسیم کنید. سپس، کدوی خرد شده را در تابه به همراه مقداری روغن سرخ کنید. زمانی که دو طرف کدو طلایی‌رنگ شد، باید آن را به خورش اضافه کنید.

مرحله پنجم: اضافه کردن کدو و آلو به خورش

بعد از سرخ شدن کدو، آن را به قابلمه خورش اضافه کنید. سپس، نمک، آبلیمو و آلو بخارا را به آن بیفزایید. حالا درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید که خورش برای مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم باقی بماند. در نهایت، آن را همراه با پلو یا کته زعفرانی سرو کنید. نوش جان!

فوت و فن خوشمزگی خورش کدو حلوایی

خورش کدو حلوایی خوشمزه

  • بهترین کدو حلوایی برای این خورش کدویی است که رنگ نارنجی داشته و بیضی‌شکل باشد. پوست آن هم باید کاملا صاف و محکم باشد. کدو حلوایی که پوستی بدون لکه دارد هم بهترین و شیرین‌ترین نوع کدو است.
  • معمولا خورش کدو حلوایی را با گوشت گوسفندی خورشتی می‌پزند اما برخی معتقدند که این غذا با گوشت مرغ خوشمزه‌تر می‌شود. برای طبخ این خورش با مرغ باید به جای رب گوجه‌فرنگی از رب انار استفاده کنید.
  • نمک را باید در مراحل نهایی به خورش اضافه کرد چون افزودن نمک در مراحل ابتدایی سبب دیرتر پخته شدن گوشت می‌شود.
  • موقع خرد کردن کدو حلوایی دقت کنید که کدو به اندازه‌ای خرد شود که چندان کوچک نباشد چون نیمی از زیبایی خورش کدو حلوایی به نمایان بودن کدوهای درون آن است.
  • برای تفت دادن کدو حلوایی از کره استفاده کنید تا خورشت شما طعم جذاب‌تری داشته باشد.
  • برای اینکه پودر هل به خورش عطری فوق‌العاده ببخشد، باید آن را در مرحله آخر به خورش اضافه کنید.
  • برای خوش‌رنگ و خوش‌طعم‌تر شدن خورش می‌توانید در مرحله آخر کمی عصاره زعفران به آن اضافه کنید.
  • اگر به طعم ترشی علاقه دارید، می‌توانید علاوه بر آبلیمو از رب نارنج هم استفاده کنید. نصف قاشق چا‌ی‌خوری رب نارنج برای کمی ترش شدن این خورش کافیست.
  • معمولا این خورش را با طعمی ملس می‌پزند اما اگر خورش کدو حلوایی با طعمی شیرین را ترجیح می‌دهید، می‌توانید به آن مقداری شکر به اندازه دل‌خواه اضافه کنید تا خورش شیرین‌تر شود.
  • نیازی نیست که کدو‌ها کاملا نرم شوند، همین که بعد از ۳۰ دقیقه کدو اندکی نرم شد، خورشت آماده است و می‌توانید آن را نوش جان کنید.
  • در برخی از شهرهای ایران، برای طبخ خورش کدو حلوایی به آن اندکی لپه یا دال عدس نیز اضافه می‌کنند.
شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  طرز تهیه کیک تولد ساده
Scroll to Top
اسکرول به بالا